Noord-Midden Achterhoek
Vleermuizen
Op
donderdag26aug202120:00

Vleermuizenexcursie VOORAF AANMELDEN

Voor jong en oud

Het is altijd spannend. In de schemering vleermuizen spotten. Gelukkig kan het dit jaar weer. Op Camping Domein Groot Besselink langs de Berkel bij Almen is iedereen,  maar zijn ook kinderen vanaf 8 jaar (met begeleiding) welkom. Gidsen van natuurorganisatie IVN afdeling Noord-Midden Achterhoek staan klaar om de gasten wegwijs te maken in vleermuizenland. Eerst vertellen ze van alles over het leven van vleermuizen en welke soorten rond de camping rondvliegen. Soms vangen ze wel duizend muggen en vliegjes per nacht!

Vleermuizen vliegen altijd in het donker, en toch botsen ze nergens tegen op. Hoe ze dat doen laten de gidsen zien en horen. Via geluid kunnen de vliegende beesten zichzelf oriënteren. Met speciale apparaten kunnen de normaal onhoorbare geluiden van de vleermuizen echter hoorbaar gemaakt worden. De gidsen hebben die zogenaamde batdetectors bij zich.

IVN heeft speciaal toestemming gekregen om deze avond op de camping rond te lopen. De excursie is gratis, een gift is welkom, maar aanmelden helaas nodig. Aanmelden bij aliearfman@live.nl.

Zie ook vleermuis zoekkaart via de website vleermuis.net

Vleermuisexcursie IVN-NMA

 

Algemene informatie

donderdag 26 augustus 2021 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Camping Domein Groot Besselink
Lage Lochemseweg 31C
7218PA Almen
Nederland
Extra Informatie: 

Voor deze activiteit moet je je van tevoren aanmelden bij contactpersoon Alie Arfman via de link in de naam.

Contactpersoon: 
Google Maps image