Noord-Midden Achterhoek
IVN
Vanaf
maandag01jan201809:00

Natuurgidsenopleiding

Januari 2018 gaat er een nieuwe IVN Natuurgidsenopleiding van start. Deze opleiding voor de natuurliefhebber die serieus aan de slag wil met kennisoverdracht en natuurbeleving is een samenwerkingsproject van  de IVN-afdelingen Deventer, Noord-Midden Achterhoek en Zutphen. De opleiding is bedoeld voor mensen die zich actief willen inzetten als IVN Natuurgids of als vrijwilliger. Standplaats van de opleiding is Deventer.
Gedurende anderhalf jaar gaan we met een groep van 20-25 mensen kennis en ervaring opdoen in en over de natuur in de omgeving van Deventer. Per maand zijn er drie tot vier bijeenkomsten: theorieavonden op woensdag en excursies op zaterdagmorgen.
Tijdens de cursus doe je door middel van opdrachten vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en te begeleiden. We vragen veel inzet van de cursisten, ook in de voorbereiding van de lessen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: landschap, water, flora en fauna, ecologie, bodem, natuur in de woonomgeving, duurzaamheid en basisvaardigheden voor educatie.

 

Op 3 en 5 oktober is er een informatieavond in de Ulebelt, het milieucentrum van Deventer. Daarna volgen er nog intakegesprekken met alle potentiële deelnemers.

 

Kosten: € 350,- voor circa 55 bijeenkomsten, gedurende anderhalf jaar.

 

Neem voor meer informatie contact op met:

Karen Groeneveld IVN Noord-Midden Achterhoek: ivnnma@gmail.com

Inez Weijer IVN Zutphen: ivn.zutphen@gmail.com

Henriette Zengers IVN Deventer: henriettezengers@tulp.nu

Algemene informatie

maandag 1 januari 2018 - 09:00