Noord-Midden Achterhoek
Biodiversiteit
Op
dinsdag24mrt202019:30

Lezing: klimaatvriendelijke tuin HELAAS AFGELAST

Helaas moeten we vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus deze lezing aflasten. We kijken of we de lezing op een ander tijdstip door kunnen laten gaan. Anders nemen we 'm op in het programma van 2021.

Klimaatverandering is dagelijks in het nieuws. Maar wat houdt het precies in en wat heeft dat te maken met mijn achtertuin? De gortdroge zomer van 2018 kunnen we ons nog goed herinneren.

Landschapsarchitecte en ontwerper van klimaatvriendelijke tuinen Jacqueline Collou maakt het concreet. Hoe ziet een klimaatvriendelijk landschap, erf of tuin eruit? Wat kun je doen in jouw directe omgeving en wat voor moois levert dat op?

Met veel foto’s toont Jacqueline voorbeeldprojecten om de hoek. Hoe je kunt toveren met groen en water? Van bijzondere bronbosjes die worden gevoed door glashelder kwelwater, via nieuwe soorten landschapselementen tot water opvanggebieden onder aan de bult. En hoe je betonnen straten en gebouwen kunt veranderen in oases van groen, rust en koelte.

Niet alleen de natuur heeft hier iets aan, ook u als bewoner, agrariër of ondernemer! Kortom, een boeiende avond met veel praktische tips en inspiratie om zelf aan de slag te gaan. We zien u graag op 24 maart!

Algemene informatie

dinsdag 24 maart 2020 - 19:30
Locatie: 
De Melktap
Nettelhorsterweg 21
Geesteren
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image