Noord-Midden Achterhoek
Vogels
Op
zondag10apr202209:30

Excursie weidevogels

Geniet u ook zo van de lente? De (weide)vogels langs De Berkel zijn ook al volop in lente sferen!

De meanderende Berkel heeft vele plekken waar de weidevogels, maar ook uiteraard watervogels zich prettig voelen. De kieviten maken tijdens het baltsen de raarste en mooiste capriolen. De tureluur laat zijn lied luid en duidelijk horen: hier ben ik! En dan is er plotseling veel lawaai: er vliegt een sperwer over! Of een torenvalk die al biddend een muis probeert te verschalken. Altijd wat te beleven langs De Berkel.

Op zondag 10 april om 9.30 uur gaan we op pad langs deze mooie rivier De Berkel. De gidsen vertellen het verhaal van de Berkel en hopen uiteraard ook de nodige vogels te spotten.

Wil je ook mee? Dat kan: we starten vanaf de stuw bij camping Domein Groot Besselink in Almen. Vandaar lopen we langs de Berkel naar de Warkense stuw. Deze wandeling zal 1 tot 1,5 uur duren en dan is daar de “koffiekar”. Tegen een kleine vergoeding is koffie/thee en een koekje te verkrijgen. Ook zijn er informatie folders te koop. Daarna lopen we dezelfde weg weer terug en zien dan wellicht weer andere vogels.

Algemene informatie

zondag 10 april 2022 - 09:30
Locatie: 
Stuw bij 't Besselink
Lage Lochemseweg 31c
Almen
Nederland
Extra Informatie: 

N.B. deze excursie begin om vroeger dan gebruikelijk: om 9.30 uur
Deze excursie is gratis, al is een vrijwillige bijdrage (bij de “koffiekar”) altijd welkom.

Contactpersoon: 
Google Maps image