Noord-Kennemerland
Jongeren
maandag09nov2020

Moestuinieren voor peuters

Hieronder vind je een leuk bericht van ‘onze IVN-moestuinvrouwen’ Thea Scheepe, Annemarie Bakker en Trudy Verlaat


Moestuinieren voor peuters in Alkmaar een groot succes

Na drie jaar succesvol proefdraaien met het project Smakelijke Moestuinen is deze week besloten en gevierd dat dit de komende jaren doorgaat op alle 11 locaties in Alkmaar.
Dankzij dit project krijgen steeds meer kinderen de kans om gezond op te groeien.
Wethouder Elly Konijn opende in maart 2018 de eerste Smakelijke Moestuin op peuterspeelzaal De Eenhoorn. Daarna is het uitgebreid naar locaties van SKOA Kinderopvang en Kiddies Kinderdagverblijf en BSO. Sinds de start leren peuters spelenderwijs de groenten kennen; hoe groenten groeien, hoe zij ruiken en eruit zien, maar vooral ook hoe zij smaken. Het programma biedt een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen én hoe lekker en gezond ze zijn!
In maart 2021 brengen “moestuinvrouwen” weer compost en zadenpakketten langs bij de 11 locaties en blijven zij het aanspreekpunt voor alle vragen rondom het moestuinieren. Daarnaast krijgt elke locatie een educatieve activiteit voor de kinderen.
Smakelijke Moestuinen Peuterproef is een samenwerkingsverband tussen Jong Leren Eten (JLE), BuurtLab, Natuurgids Alkmaar, IVN Noord-Kennemerland, de kinderopvang organisaties en JOGG Alkmaar. De voortzetting wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit BuurtLab en JLE.
Wilt u meer informatie over het project Smakelijke Moestuinen Peuterproef, dan kunt u contact opnemen met Anja Lems, JOGG regisseur Alkmaar: anjalems@joggalkmaar.nl