Noord-Kennemerland
Bloemen & Planten
donderdag06jun2019

KNNV cursus: determineren van wilde planten, start 6 juni

Hoe heet die plant en waarom groeit die plant hier? Zijn dat vragen die u boeien? Schrijf u dan in voor deze cursus. Het is verrassend om van allerlei wilde planten in het park, in de berm en in uw eigen tuin te ontdekken hoe ze heten. Maar het is niet zo eenvoudig om een plant een naam te geven. Samen kom je verder.
Daarom geeft de KNNV afdeling Alkmaar – Den Helder een cursus die als doel heeft u op een eenvoudige en leuke manier te laten kennismaken met het determineren van wilde planten. We beginnen met een korte inleiding over de indeling van het plantenrijk en over de bouw en de functies van de onderdelen van de plant. U leert te kijken naar bladvormen, bloemvormen en bloeiwijzen aan de hand van levende planten, presentaties en opdrachten binnen en buiten.


Er wordt aandacht besteed aan de meest bekende plantenfamilies. Daarna gaat u gezamenlijk één of meerdere planten op naam brengen met behulp van een Flora
De cursus wordt gegeven door Tineke Dekker, docente biologie.
De begeleiding van het determineren is in handen van ervaren floristen.

Beschikbare materialen tijdens de cursus: Veldgids Nederlandse Flora van Henk Eggelte, loep en andere Flora’s. U ontvangt tijdens de cursus een cursusmap met ondersteunende en aanvullende informatie.

Data: Start op donderdagavond 6 juni, 13 juni, 20 juni, 27 juni, en dinsdagavond 9 juli met de plantenwerkgroep op pad (onder voorbehoud).
Tijden: 19.30 - 22.00 uur.
Locatie: Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar.
Kosten: € 35,00 IVN/KNNV-leden, € 40,00 niet-leden (inclusief cursusmap, loepje, zoekkaart, koffie en thee), te voldoen na een bevestigingsmail. De betaling geldt als definitieve opgave.
Aantal cursisten: minimaal 5, maximaal 20. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.


Aanmelden: bij Marianne Knip mknip@jxm.nl, Met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en “Cursus determineren 2019”.
Daarna volgt een betalingsverzoek en als er betaald is bent u ingeschreven.