Noord-Kennemerland
Cursussen
donderdag12mei2022

cursus natuurfotografie in juni

Cursus Natuurfotografie op zaterdagochtend 4, 11 en 25 juni

 IVN Noord-Kennemerland organiseert in juni 2022 de cursus natuurfotografie. De cursus wordt gegeven door de fotograaf Rob Liefveld gespecialiseerd in landschapsfotografie. Meer informatie over Rob Liefveld en zijn landschapsfotografie vind je op zijn website.
De cursus vindt plaats op 3 zaterdagochtenden – 4, 11 en 25 juni - van 10:00 tot 12:00 uur in het IVN gebouwtje Parnassia te Bergen aan Zee; inloop 9:30 uur. Voor wie het IVN-gebouwtje niet kent. Het ligt in het gelijknamige Parnassia-park.

Voor wie bestemd?

De cursus is open voor iedereen met interesse in digitale natuurfotografie. Omdat er in principe qua voorkennis geen eisen aan de deelnemers worden gesteld, kan het niveau van de deelnemers variëren van beginners tot gevorderden. De cursist heeft de ruimte om zijn/haar eigen interessegebied aan te geven, bijvoorbeeld macro of landschapsfotografie en men kan zijn eigen camera meenemen. Dat kan variëren van mobiele telefoon tot spiegelreflex/systeemcamera.

Doel van de cursus

Cursisten verder helpen op het gebied van natuurfotografie door vanuit de eigen praktijk vragen/problemen in te brengen die met behulp van de docent en praktijkoefening beantwoord/opgelost worden.

Inhoud

De cursus bestaat uit drie delen:

  • Theorie: Inventarisatie - Waar loop je tegenaan? Waar gaan we aan werken en hoe? Mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel korte uitleg van basiskennis en tips.

  • Praktijk: Oefenen van de zaken die we in het theoriedeel hebben geïnventariseerd.

  • Evaluatie: Bespreken van de resultaten uit het praktijkdeel. Verbeterpunten signaleren om zelf verder aan te werken.

Cursusvorm

Rob gaat uit van de volgende cursusvorm: ‘Uitgangspunt is interactief en improvisatie. In de groep inventariseren we waar deelnemers mee zitten, waar ze hulp bij nodig hebben. Soms kunnen deelnemers elkaar helpen en kan ik sturen. Ik kan ook uit eigen ervaring en kennis vertellen. Als startpunt om de inventarisatie en participatie op gang te brengen zal ik de volgende vragen stellen: Waarom, Wat, Waarmee en Hoe fotografeer je? Wat wil je verbeteren? Theorie en evaluatie in het IVN-gebouw Parnassia en praktijk in de heemtuin, Parnassiapark of in het nabijgelegen duingebied. Nabewerking en video komen tijdens de cursus niet aan bod.’
 

Maximaal aantal deelnemers, opgeven en kosten

  • Om voldoende begeleiding te kunnen geven, kunnen maximaal 15 deelnemers aan de cursus deelnemen. De kosten bedragen € 30 per persoon (koffie/thee inbegrepen) voor IVN-KNNV leden. Niet IVN-KNNV leden betalen €35.

  • Opgeven kun je door een mail te sturen naar secretaris@ivnnkl.nl.
    Deelname is op volgorde van binnenkomst van de mail; IVN-NKL en KNNV-leden (Alkmaar-Den Helder) hebben tot 12 mei voorrang bij inschrijving.

  • Na het opgeven volgt een mail met verzoek om het cursusgeld te voldoen.


 

Indien er nog vragen zijn dan graag een mail sturen maar Walter Swagemakers: secretaris@ivnnkl.nl