Noord-Kennemerland
Beleid & Organisatie
maandag28jun2021

Activiteiten gaan weer van start

Nu de coronamaatregelen met ingang van 26 juni 2021 verder zijn versoepeld, kunnen er weer meer activiteiten plaatsvinden, ook binnen en vanuit onze afdeling IVN Noord Kennemerland. Het bestuur vindt het verantwoord wandelexcursies en andere buitenactiviteiten te organiseren, gesteld dat de 1,5 meter afstand tussen niet-huisgenoten kan worden gehandhaafd. Verder is aanmelden verplicht, ook om het aantal deelnemers niet te groot te maken. En nog steeds geldt: als je klachten hebt die bij een corona-infectie passen, neem je niet deel aan een activiteit.

Overigens is het zo dat we alle gidsen zelf laten beslissen of zij het, met de bovengenoemde beperkingen, voor zichzelf verantwoord vinden een (wandel)excursie uit te voeren. Dus enkele activiteiten/excursies die op onze website vermeld staan, zullen pas later weer worden opgestart.

Activiteiten die doorgang vinden, worden zoveel mogelijk aangekondigd op deze homepage en onder de knop ‘Activiteiten NKL’. Daar staat dan ook het emailadres of telefoonnummer bij waar je je kunt aanmelden voor deelname. Aankondigingen komen ook op de Facebookpagina van de afdeling IVN Noord Kennemerland en in plaatselijke media.

Onder het (groene) Menu vind je de knop ‘Wandelingen met natuurgids’ waaronder alle wandelingen worden genoemd die onder normale omstandigheden plaatsvinden. Is de wandeling niet aangekondigd via de knop ‘Activiteiten NKL’ neem dan altijd eerst contact op met de coördinator die bij de betreffende activiteit vermeld staat.
Er staan onder de knop ‘Wandelingen voor groepen’ ook verschillende activiteiten vermeld waar je je voor kunt opgeven. ‘Excursies op maat’ kunnen worden geboekt via ons boekingscentrum (boekingscentrum@ivnnkl.nl).

Wil je zelfstandig een wandeling in ons prachtige duingebied maken, download dan de IVN-wandelapp waarin binnenkort drie routes van IVN-NKL beschikbaar zijn.

We wensen iedereen mooie natuurervaringen in deze zomermaanden.