Natuurgidsencursus

Eens per 3 tot 4 jaar organiseren wij een cursus om nieuwe IVN-natuurgidsen op te leiden. We gebruiken daarvoor het stramien dat door de landelijke IVN-organisatie werd ontwikkeld. De natuur­gidsen­cursus is de officiële kadercursus van het IVN en als zodanig gecertificeerd.
De cursus duurt 2 jaar. Gedurende die tijd is er 1x in de 14 dagen een theorie-avond en een praktijkochtend op zaterdag. In die tijd ga je ook een weekend naar Texel om daar in de natuur te struinen! 
De natuurgidsenopleiding is een leuke, en samen met je studiegenoten een rijke en zinvolle ervaring. De opleidingen worden gegeven door ervaren deskundigen en er is veel ruimte voor interactie met de docenten. Na afloop ontvang je het landelijk erkende diploma 'IVN Natuurgids'.

de gidsencursus

De opleiding is al van september 2017 tot juli 2019 in een rooster ingepland. Alle data zijn dus vooraf bekend. Om de twee weken is er op dinsdag een theorie-avond (totaal ongeveer 30) in de Hortus te Alkmaar of in het IVN- Parnassiagebouw in Bergen aan Zee en de daarop volgende zaterdagochtend volgt dan een excursie in de regio (totaal ongeveer 30). Daarnaast is er ook een weekend gepland op Texel. De vakanties lopen parallel met de schoolvakanties.

De kosten zijn 495,= euro. Daarvoor krijg je alle theorie- en praktijklessen, een leer- en oefenweekend op Texel, een cursusmap en een planten-determinatieboek. Koffie en thee zijn in het cursusgeld inbegrepen. Ook is er de voorwaarde dat je lid wordt van het IVNNKL, daarbij is dan weer een W.A.-verzekering inbegrepen.

Ben je geïnteresseerd in de opleiding, dan zul je moeten wachten tot er een nieuwe cursus start. De huidige is volgeboekt.