Landschapsfotografie

IVN Noord-Kennemerland organiseert in juni 2023 de cursus landschapsfotografie. De cursus wordt gegeven door de fotograaf Rob Liefveld, gespecialiseerd in landschapsfotografie. Meer informatie over Rob Liefveld en zijn landschapsfotografie vind je op zijn website: robliefveld.nl.
De cursus vindt plaats op 3 zaterdagmiddagen – 3, 10 en 24 juni – van 13:30 tot 15:30 uur in Parnassia te Bergen aan Zee; inloop 13:00 uur.

Voor wie bestemd?

De cursus is open voor iedereen met interesse in digitale landschapsfotografie. Omdat er in principe qua voorkennis geen eisen aan de deelnemers worden gesteld, kan het niveau van de deelnemers variëren van beginners tot gevorderden. De cursist heeft de ruimte om zijn eigen interessegebied aan te geven en kan zijn eigen camera meenemen. Dat kan variëren van mobiele telefoon tot digitale spiegelreflex/systeemcamera.

Doel van de cursus

Cursisten verder helpen op het gebied van landschapsfotografie door vanuit de eigen praktijk vragen/problemen in te brengen die met behulp van de docent en praktijkoefening beantwoord/opgelost worden.

Inhoud

De cursus bestaat uit drie delen:

  1. Theorie: Inventarisatie – Waar loop je tegenaan? Waar gaan we aan werken en hoe? Mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel korte uitleg van basiskennis en tips
  2. Praktijk: Oefenen van de zaken die we in het theoriedeel hebben geïnventariseerd
  3. Evaluatie: Bespreken van de resultaten uit het praktijkdeel. Verbeterpunten signaleren om zelf verder aan te werken.

Cursusvorm

Rob gaat uit van de volgende cursusvorm: ‘Uitgangspunt is interactief en improvisatie. In de groep inventariseren we waar deelnemers mee zitten, waar ze hulp bij nodig hebben. Soms kunnen deelnemers elkaar helpen en kan ik sturen. Ik kan ook uit eigen ervaring en kennis vertellen. Als startpunt om de inventarisatie en participatie op gang te brengen zal ik de volgende vragen stellen: Waarom, Wat, Waarmee en Hoe fotografeer je? Wat wil je verbeteren? Theorie en evaluatie in het IVN-gebouw Parnassia en praktijk in het nabijgelegen duingebied en strand. Nabewerking en video komen tijdens de cursus niet aan bod.’

Indien er nog vragen zijn dan graag een mail sturen maar Walter Swagemakers: secretaris@ivnnkl.nl

Waar
Gebouw Parnassia
Parkweg 2
1865AJ Bergen aan Zee
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: De kosten bedragen € 30 per persoon (koffie/thee inbegrepen) voor IVN/KNNV-leden. Niet IVN/KNNV-leden betalen €35.
  • Aanmelden verplicht: Ja

Secretaris IVN-NKL

Ontdek meer over

Deel deze pagina