Noord-Kennemerland
Kind & Natuur
Op
zondag18aug201910:00

Vroeg in de morgen korren in de branding van Bergen aan Zee

Een excursie met een grote “belevingsfactor”

De temperaturen zijn weer lekker en in de zee is er veel jong leven. Dat er in de zee veel leeft is wel bekend, maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is verbaast veel mensen.
Door met IVN-gidsen te gaan korren kun je bijzondere dingen ontdekken.

Korren wordt gedaan met een groot sleepnet dat met behulp van een lang touw vanaf het strand over de zeebodem wordt getrokken. Als deelnemer hoef je dus niet zelf de zee in.
Na een "trek" wordt het net geleegd in een grote bak. Deskundige IVN gidsen geven dan uitleg over wat er zoal gevangen is.
Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen. Het lijstje van de recente vangsten bestaat uit: pieterman, allerlei platvissen (tongetjes, scholletjes, tarbot, schar), haringen, sprotjes, zeesterren, spieringen, garnalen, zeeforel, zeenaalden, heremietkreeften, zeepissebedden, zee-anemonen. 

 

Algemene informatie

zondag 18 augustus 2019 - 10:00 tot 12:00
Duur: ongeveer 2 uur. Kosten: 2,50 euro per volwassene (kinderen zijn gratis).
Locatie: 
Parnassia-gebouw
Parkweg 2
1865 AJ Bergen aan Zee
Nederland
Extra Informatie: 

Het duurt ongeveer 1,5-2 uur en kost 2,50 euro per volwassene (kinderen zijn gratis). Na afloop is er gelegenheid tot limonade/koffie/thee tegen een geringe vergoeding en het bekijken van de vele interessante zaken in Parnassia.
Parnassia is te bereiken vanaf Bergen de eerste rotonde in Bergen aan Zee recht-door, eerste links en de bordjes IVN centrum Parnassia volgen. Let op: het is betaald parkeren.

Google Maps image