Noord-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zondag15dec201910:00

van Bergen aan Zee naar de Kerf

een winterse jutwandeling in kerstsfeer

Vanuit het Parnassiagebouw in Bergen aan Zee houden IVN-gidsen een wandeltocht naar de kerf, via de duinen en over het strand. De tocht gaat langs een aantal historische plekken in Bergen aan Zee, door het duingebied, het naaldbos, langs kwarrige eiken en langs prachtige heidegebieden naar de kerf. De kerf is een kunstmatige inham bij de duinen van Schoorl aan Zee, een mooi natuurgebiedje en een voorbeeld van „dynamisch kustbeheer”. Een landschap dat is ontstaan door een samenspel van stuivend zand en zeewater. Af en toe wordt er onderweg gestopt, genoten en verteld.

Tijdens de tocht over het strand (het is die ochtend afgaand water) wordt er actief gejut. Van alles spoelt er aan en de gidsen geven uitleg over de vondsten. Haaieneieren, rogge-eieren, zeesterren, wieren, veen…  Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het niets. Na afloop wordt in Parnassia warme chocolademelk en kerstbrood geserveerd.
 

Algemene informatie

zondag 15 december 2019 - 10:00 tot 13:30
Deelname is beperkt! opgeven kan t/m 14 december via ivnjutwandeling@icloud.com Deelname kost € 5,00 incl. consumpties
Locatie: 
Parnassia gebouw
Parkweg 2
1865 AJ Bergen aan Zee
Nederland
Extra Informatie: 

Het is een flinke wandeling van 2,5-3 uur en is niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen. Het advies is om goede wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden. Afhankelijk van de windrichting kan de route worden omgedraaid (we proberen op het strand met de wind in de rug te lopen.)

Google Maps image