Noord-Kennemerland
Slootjesdagen
Op
zaterdag15jun201910:00

Slootjesdag Heerhugowaard

De IVN-Slootjesdag is een samenwerkingsverband tussen IVN Noord-Kennemerland,  het Oude Gemaal-Poldermuseum en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Wat is er te doen?

Kinderen vanaf  6 jaar kunnen samen met hun (groot)ouders/begeleiders ontdekken hoe bijzonder het onderwaterleven is in een sloot.

  • Onder begeleiding van IVN-natuurgidsen kun je met schepnet en zoekkaart ontdekken welke beestjes er allemaal in het water leven.
  • Je kunt met de waterexperts van het hoogheemraadschap proefjes met water doen en met een microscoop zelfs de kleinste diertjes bekijken.
  • In het Poldermuseum kom je meer te weten hoe het water door de eeuwen heen in de slootjes en vaarten op peil gehouden wordt. Ook kun je modellen van stoommachines laten draaien.
  • Om 13 uur is er vanuit het museum een IVN-wandeling door het Park van Luna

 

Algemene informatie

zaterdag 15 juni 2019 - 10:00 tot 16:00
Opgeven voor de Slootjesdag is niet nodig, en de activiteiten vinden doorlopend plaats. Meer informatie vind je op https://www.ivn.nl/slootjesdagen/aan-de-slag
Locatie: 
Oude Gemaal-Poldermuseum
Huygendijk 17
1703RG Heerhugowaard
Nederland
Extra Informatie: 

Bereikbaarheid/parkeren: het Oude Gemaal-Poldermuseum is goed bereikbaar met de fiets en auto. Aanrader: kom op de fiets. Kom je met de auto dan kan op de Huygendijk beperkt geparkeerd worden. Meer parkeerplaatsen vind u bij de entree van het Huygendijkbos, achter het benzinestation.
https://sites.google.com/poldermuseumheerhugowaard.nl/hetoudegemaal/

Contactpersoon: 
Google Maps image