Noord-Kennemerland
Op
zondag11jun201710:00

Slootjesdag 2017 11 juni

De IVN Slootjesdag 2017 is op zondag 11 juni van 10:00 tot 16:00 bij Het Maalwater, aan de zuidwestelijke zijde van het park, achter Het Baafje en De Rietvink. De locatie is o.a. eenvoudig te bereiken via de parkeerplaats van Zwembad Het Baafje.
Tijdens de ontdekkingsreis nemen we je mee in de onderwaterwereld van de sloten. Speuren met een schepnetje, verhalen, microscopen en proefjes zullen aanbod komen. Voor de kinderen is er een IVN Scharrelkids zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken. Vergeet bij deze activiteit ook vooral niet om je laarzen mee te nemen!
Opgeven voor de Slootjesdag is niet nodig, en de activiteiten vinden doorlopend plaats.

Algemene informatie

zondag 11 juni 2017 - 10:00 tot 16:00
WORD SLOOTJESEXPERT TIJDENS DE IVN SLOOTJESDAG 2017! Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot leeft? Kom alles over het waterleven en de waterkwaliteit in de Nederlandse sloten tijdens de IVN Slootjesdag op zondag 11 juni 2017! IVN Noord-Kennemerland en KNNV regio Alkmaar nemen kinderen van 4 tot 12 (samen met hun (groot)ouders) mee op ontdekkingsreis in een doodgewone sloot, een wondere wereld vol bootsmannetjes, kokerjuffers en schaatsenrijders. Onder begeleiding van de natuurgidsen worden de kinderen gestimuleerd om lekker te gaan ‘scharrelen’ langs de oevers van het water. Dit evenement wordt ondersteund en gefaciliteerd door Gemeente Heiloo.
Locatie: 
Maalwater
Maalwater
Heiloo
Nederland
Google Maps image

Meer activiteiten in Noord-Kennemerland