Noord-Kennemerland
Paddenstoelen
Op
zondag09okt202211:00

Paddenstoelenfestijn

Zondag 9 oktober, van 11.00 tot 16.00 uur, is er van alles te beleven in en rondom de Schaapskooi in Bergen.
Het IVN en PWN organiseren weer een groots opgezette paddenstoelendag om het publiek alles over het wonderbaarlijke bestaan van de paddenstoel te laten ontdekken.  

Op grote tafels kun je zien welke paddenstoelen je zoal in ons gebied kunt aantreffen en een boswachter geeft daarbij toelichting.
In het bezoekerscentrum hangen paddenstoelenfoto’s, ...en er is een expert aanwezig met  een microscoop om details te kunnen bekijken.

De kinderen hoeven zich niet te vervelen: vogelhuisjes timmeren, excursies, knutselen, schminken. Er worden verhalen voorgelezen en een heks maakt heerlijke heksensoep boven een houtvuur. Het kabouterpad kan met een gids door de kleintjes worden gelopen.

Daarnaast zijn er op die zondag verschillende kraampjes met info, verkoop en is er een workshop over eetbare paddenstoelen. Er zijn excursies door het duinterrein onder leiding van deskundige gidsen.
Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. (Aan sommige activiteiten zijn kosten verbonden, maar de entree is vrij.)

Kortom een gezellige en informatieve dag voor jong en oud die u niet mag missen.

Algemene informatie

zondag 9 oktober 2022 - 11:00 tot 16:00
Bezoekerscentrum De Schaapskooi, Zeeweg 2 in Bergen is goed te bereiken met de fiets. Komt u met de auto dan is parkeren mogelijk op het parkeerterrein Uilenvangersweg, 1e afslag rechts na de Schaapskooi.
Locatie: 
Schaapskooi Bergen
Zeeweg 2 nabij parkeerplaats Uilenvangersweg
Bergen
Nederland
Google Maps image