Noord-Kennemerland
Recreatie
Op
zaterdag26okt201919:30

Nacht van de Nacht 2019

Op zaterdagavond 26 oktober om 19.30 uur start vanaf de Schaapskooi aan de Zeeweg in Bergen een wandeling in het donker. Het is dan nl. "De Nacht van de Nacht". De nacht waarin de zomertijd overgaat in de wintertijd, maar ook de nacht waarbij alle gebouwen en huishoudens  in Nederland wat minder electrisch licht de wereld in te sturen.

We maken een denkbeeldige reis naar de plek waar de nacht vandaan komt.
Hoe is het om in de nacht in de natuur te zijn?  Soms samen soms alleen.
De Nachtwaker waakt over  het welzijn van de dieren en de planten en bomen. Hij is te vinden in het westen, tot de zon opkomt.

Mensen zijn niet vertrouwd met de nacht: de mensen zijn dagmensen. De mensen zijn het duister van de nacht niet gewend. Ze zijn de stilte van de nacht ook niet gewend. Die stilte laat de nachtwaker de deelnemers beleven.

Algemene informatie

zaterdag 26 oktober 2019 - 19:30 tot 21:00
Locatie: 
De schaapskooi Bergen
Zeeweg 2
1851 BG Bergen aan Zee
Nederland
Extra Informatie: 

Het IVN gaat met een groep het bos in en daar zullen wij een de Nachtwaker ontmoeten. Deze figuur leeft diep in het bos en waakt over het bos en de dieren daarin gedurende de nacht. We laten ouders en kinderen weer ervaren hoe het is om in het duister in het bos te zijn en de nachtwaker begeleidt ons op deze tocht. Duur ongeveer 1 uur 30 minuten. Kosten kinderen onder 12 jaar gratis, kinderen ouder dan 12 jaar: 2,50 euro. Chocolademelk en koek na afloop bij de Schaapskooi.
Graag aanmelden bij Joop Bons tel. 0651850188

Google Maps image