Noord-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zondag27feb202210:00

Lente in aantocht

Geuren en kleuren

Zondagochtend 27 februari houdt het IVN zijn maandelijkse wandeling door het park de Rekerhout. In zachte winters zoals dit jaar komen bomen kort na elkaar met stuifmeel, dus mensen met hooikoorts krijgen in de komende maanden alles te gelijk, op dit moment zijn vooral de Hazelaar en Italiaanse Els al aardig aan het bloeien. Maar ook de Gele Kornoelje. Doordat het park nu zo´n open karakter heeft gekregen en de bomen geen blad meer dragen kunnen we diverse wintergasten bekijken.

De Koperwiek is zo’n gast, al ritselend op de grond is hij op zoek naar verborgen insecten. En wat te denken van Stinsen planten, hier gaat de Gids allerlei weetjes over vertellen zoals wat is een stinsenplant? Dus wanneer u zin heeft om te wandelen, alles over knoppen en vogels wilt horen, nodigt  de IVN – Gids  u graag uit.

Algemene informatie

zondag 27 februari 2022 - 10:00 tot 11:30
Locatie: 
Kinderboerderij Rekerhout
Krielenzand 5
1825 BZ Alkmaar
Nederland
Extra Informatie: 

Aanmelden is verplicht en er mogen maximaal 15 personen mee wandelen, niet aanmelden is helaas niet mee wandelen. Aanmelden via rekerhoutwandeling@ivnnkl.nl , wij vragen uw naam en telefoonnummer. Dit wordt geverifieerd voor de wandeling. De Wandeling start om 10:00 uur bij de kinderboerderij. Er wordt een bijdrage gevraagd, 2,50 euro voor volwassenen, kinderen mogen gratis mee. Info. 06-14171864. O ja vergeet niet om een verrekijker

Contactpersoon: 
Voor informatie: 06 14171864
Google Maps image