Noord-Kennemerland
Kind & Natuur
Op
zondag20okt201910:00

Korren, op zoek naar grijze garnalen, platte vissen, knippende krabben en vooral veel plezier

Een excursie met een grote “belevingsfactor”

Korren gebeurt met een groot net dat door de IVN gids in zee wordt geplaatst en door de deelnemers vanaf de vloedlijn enkele honderden meters door de branding wordt getrokken. Na het binnenhalen kijken we in een soort aquarium met spanning naar de vangst. Visjes spartelen, krabbetjes kruipen en garnalen glibberen alle kanten uit. Dat vraagt om nadere bestudering. En de IVN-gidsen geven hierbij enthousiast uitleg. Al snel kijken we een platvisje diep in de ogen en kunnen we garnalen in de hand houden. We kunnen ons verwonderen over de slimheid van een zeepok die vastzit op een zwaardschede. De pok sluit zich bij eb om uitdroging en predatie te voorkomen. Komt het water op, dan gaat hij open en steekt zijn zes paar dunne lange pootjes uit om daarmee plankton te verschalken. Elke vangst is weer anders en roept andere verhalen op. Zeesterren, zee-anemonen, haringen,…….… Is dit visje nu een haring of een sprot?  Wie weet wat we zondag gaan vangen.

Algemene informatie

zondag 20 oktober 2019 - 10:00 tot 12:00
Duur: ongeveer 2 uur. Kosten: 2,50 euro per volwassene (kinderen zijn gratis).
Locatie: 
Parnassia-gebouw
Parkweg 2
1865 AJ Bergen aan Zee
Nederland
Extra Informatie: 

Er wordt gestart vanuit Parnassia.
Het duurt ongeveer 1,5-2 uur en kost 2,50 euro per volwassene (kinderen zijn gratis). Na afloop is er gelegenheid tot limonade/koffie/thee tegen een geringe vergoeding en het bekijken van de vele interessante zaken in Parnassia.
Parnassia is te bereiken vanaf Bergen de eerste rotonde in Bergen aan Zee recht-door, eerste links en de bordjes IVN centrum Parnassia volgen. Let op: het is betaald parkeren.

Google Maps image