Noord-Kennemerland
Kind & Natuur
Op
zondag16jun201910:00

Korren in de branding van Bergen aan Zee

Zwangere garnalen, platte vissen, knippende krabben en vooral veel plezier

Dat er in de zee veel leeft is wel bekend, maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is verbaast veel mensen. Wie heeft er bijvoorbeeld wel eens een pieterman gevangen?
Door met IVN-gidsen te gaan korren kun je bijzondere dingen ontdekken.
Een ‘kor’ is een sleepnet. IVN heeft zo’n sleepnet dat met behulp van een lang touw vanaf het strand door het water wordt getrokken. Als deelnemer hoef je dus niet zelf de zee in.
Na een "trek" wordt het net geleegd in een grote bak. Over de dieren en andere vondsten wordt door een deskundige IVN-gids verteld en ze worden van dichtbij bekeken.

Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen. Het lijstje van de recente vangsten bestaat uit: pieterman, allerlei platvissen (tongetjes, scholletjes, tarbot, schar), haringen, sprotjes, spieringen, garnalen, zeeforel, zeenaalden, heremietkreeften, zeepissebedden, zee-anemonen.    

Algemene informatie

zondag 16 juni 2019 - 10:00 tot 12:00
Kosten: 2,50 euro per volwassene (kinderen mogen gratis mee). Aanmelden is niet nodig. Na afloop is er limonade, koffie of thee te verkrijgen en zijn er vele interessante zaken te bewonderen in Parnassia. 
Locatie: 
Parnassia-gebouw
Parkweg 2
1865 AJ Bergen aan Zee
Nederland
Extra Informatie: 

Route naar Parnassia: vanaf Bergen op de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, daarna eerste weg links en de bordjes Parnassia volgen.

Google Maps image