Noord-Kennemerland
Kind & Natuur
Op
zondag19nov201710:00

Korren in de branding van Bergen aan Zee

Hoewel de temperaturen zakken is het zeewater nog steeds lekker van temperatuur. Dat er in de zee veel leeft is wel bekend, maar dat er zelfs vlak onder de kust in de branding zo veel te beleven is verbaast veel mensen.
Door met IVN-gidsen te gaan korren kun je bijzondere dingen ontdekken.

Korren wordt gedaan met een groot sleepnet dat met behulp van een lang touw vanaf het strand over de zeebodem wordt getrokken. Als deelnemer hoef je dus niet zelf de zee in.
Na een "trek" wordt het net geleegd in een grote bak. Deskundige IVN-gidsen geven dan uitleg over wat er zoal gevangen is.
Elke vangst is weer anders. Dit kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen. Het lijstje van de recente vangsten bestaat uit: pieterman, allerlei platvissen (tongetjes, scholletjes, tarbot, schar), haringen, sprotjes, zeesterren, spieringen, garnalen, zeeforel, zeenaalden, heremietkreeften, zee-pissebedden, zee-anemonen.

Zondag 19 november om 10 uur wordt er gestart vanuit het IVN gebouw “Parnassia". Kleed je warm aan en draag bij voorkeur laarzen. Als het weer heel slecht mocht zijn, kunnen we gaan jutten.
Na afloop in Parnassia is er limonade, koffie of thee te verkrijgen, en zijn er vele interessante zaken te zien.

Kijk ook op  Facebook

Algemene informatie

zondag 19 november 2017 - 10:00
Het duurt ongeveer 2 uur en kost 2,50 euro per volwassene (kinderen mogen gratis mee). Parnassia is te bereiken vanaf Bergen: bij de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, dan eerste weg links en de bordjes Parnassia volgen.
Locatie: 
De start is bij IVN-gebouw “Parnassia" in het Parnassiapark
Parkweg 2
1865AJ Bergen aan Zee
Nederland
Google Maps image