Noord-Kennemerland
Overig
Vanaf
dinsdag12mei202019:00

Klimaatcursus

Klimaatcursus ‘De groene verandering’ IVN-NKL
Woensdag 12 mei – woensdag 30 juni (19.00-21.30 uur).
Acht bijeenkomsten. Locatie volgt (mogelijk online).
Kosten €50 voor IVN-leden; €55 voor niet-leden.
Aantal deelnemers 15-20.

IVN – Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid – heeft als primair doel mensen liefde voor de natuur mee te geven door hen de natuur te laten beleven. Tegelijkertijd weten we dat bijvoorbeeld vervuiling en klimaatverandering invloed hebben op de natuur, en dat de biodiversiteit achteruit gaat. Daarom is het thema ‘duurzaamheid’ een belangrijk aspect van de missie van IVN.
 
In dat kader biedt IVN sinds 2020 een klimaatcursus aan. Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en de wisselwerking tussen mens en klimaat. Er worden onderwerpen besproken als de ecologische voetafdruk, klimaatrechtvaardigheid, klimaatpsychologie en klimaatcommunicatie.

Naast informeren heeft deze cursus ook als doel handvatten te bieden om zelf in actie te komen. Daarom worden er in de cursus voorbeelden aangehaald die laten zien hoe je in actie kunt komen. De cursisten brengen op hun eigen manier het geleerde in de praktijk door het opzetten van een persoonlijk actieplan. Aan het eind van de cursus hebben cursisten een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om een positieve, duurzame impact te hebben op hun omgeving. Voor verdere informatie zie klimaatcursus ‘De groene verandering’ op de IVN website (www.ivn.nl).

In samenwerking met landelijke IVN-medewerkers organiseert IVN-NKL deze cursus, die hopelijk gegeven kan worden via fysieke bijeenkomsten in een zaal waar de 1.5m regel te handhaven is. Twee excursies zijn onderdeel van deze fysieke (off-line) cursus. Indien er beperkingen zijn vanwege de coronacrisis, dan wordt de cursus online gegeven.  

Indien je belangstelling hebt om de cursus te volgen, laat het dan vóór 1 maart 2021 weten via secretaris@ivnnkl.nl.

Algemene informatie

dinsdag 12 mei 2020 - 19:00
Locatie: 
locatiegegevens volgen (mogelijk online)
Nederland
Contactpersoon: