Noord-Kennemerland
Landschap
Op
woensdag28sep202220:00

Kijk om je heen in het Noord-Hollands Duin

Een lezing door Joop de Wit, georganiseerd door de KNNV-afdeling Regio Alkmaar-Den Helder.

“Kijk om je heen” is een uitroep, die ik heel vaak gebruik, en waarvan deze presentatie een weergave is. Heel vaak ben ik in de duingebieden van Noord Holland te vinden als natuurgids bij Staatsbosbeheer, met de woensdaggroep van de KNNV of gewoon privé, om foto’s te maken en vooral van de fascinerende natuur te genieten.

Graag neem ik u mee langs wat de natuur ons biedt – als je om je heen kijkt – en vertel ik aan de hand van foto’s over de vele bijzondere dingen die in de Noord Hollandse duinen te vinden zijn.

Van speciale planten (onder andere orchideeën) tot allerhande insecten en paddenstoelen.

De meeste foto’s zijn door mijzelf gemaakt (veelal macro-foto’s), maar speciale aandacht vraag ik voor heel speciale foto’s die met de bevruchting van orchideeën te maken hebben. Bloembezoek door diverse insecten is uiteraard bekend, maar sommige orchideeën zijn gespecialiseerd hierin. En van deze specialisatie laat ik foto’s zien die zijn gemaakt door een vriend uit Twente.

 

 

Algemene informatie

woensdag 28 september 2022 - 20:00
georganiseerd door de KNNV-afdeling Regio Alkmaar-Den Helder
Locatie: 
Wijkcentrum Overdie
Van Maerlantstraat 8-10
1813 BH Alkmaar
Nederland
Extra Informatie: 

Joop de Wit, 74 jaar, woont in Hengelo (Ov), maar is van half maart tot eind oktober in een vakantiechalet in Aagtdorp te vinden. Al ruim veertig jaar is hij natuurgids. Hij is zowel lid van het IVN als van de KNNV. Hij is helemaal weg van alles in de natuur, vooral die van de duinen. Zijn voorkeur gaat uit naar paddenstoelen, insecten en planten.

Google Maps image