Noord-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zondag17mrt201910:00

Jutwandeling in Bergen aan Zee

Zondag 17 maart nemen IVN gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar al lentetinten en lentegeuren zijn te ontdekken. Ook komen we daar veel “kwarrige” eiken tegen zoals je op de foto kunt zien. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden.  Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?), …. Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant. Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.
Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ca 4,5 km en wordt in een rustig tempo, met veel stops onderweg, gewandeld. Het advies is wel om wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden.

Algemene informatie

zondag 17 maart 2019 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Parnassia gebouw (na de rotonde bij begin Bergen aan Zee rechtdoor en dan eerste weg links Paulineweg. Dan bordjes “IVN-Parnassia” volgen.)
Parkweg 2
1865 AJ Bergen aan Zee
Nederland
Extra Informatie: 

De start van de wandeling is in het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee. De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur.
Deelname € 2,50.
Kinderen gratis.
Zorg wel voor een PWN-duinkaart.

Google Maps image