Noord-Kennemerland
Water
Op
zondag20nov202210:00

Jutwandeling in Bergen aan Zee

Zondag 20 november nemen IVN gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar in deze tijd veel valt te ontdekken. Ook komen we daar “kwarrige” eiken tegen zoals u op de foto kunt zien.
Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden.  Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?)…  Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant. Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.
Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ca 4,5 km en wordt in een rustig tempo, met veel stops onderweg, gewandeld. De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur. Het advies is wel om wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden.

Zorg wel voor een PWN-dagkaart voor het duin  (duinkaartkopen, 2€ pp/dag)

Algemene informatie

zondag 20 november 2022 - 10:00 tot 12:00
Kosten: 3,00 euro per volwassene (kinderen mogen gratis mee).
Locatie: 
IVN-gebouw "Parnassia"
Parkweg 17
1865AE Bergen aan Zee
Nederland
Extra Informatie: 

Parnassia is te bereiken vanaf Bergen, bij de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, dan eerste weg links en de bordjes “IVN Parnassia” volgen.

Google Maps image