Noord-Kennemerland
Natuur
Op
zondag19jan202010:00

Jutten en wandelen vanuit Bergen aan Zee

Duin- en strandwandeling

 

IVN gidsen nemen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand. De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar in deze tijd al veel valt te ontdekken. Ook komen we daar veel “kwarrige” eiken tegen zoals je op de foto kunt zien. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden.  Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?), …. Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant. Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

Algemene informatie

zondag 19 januari 2020 - 10:00 tot 12:30
Locatie: 
IVN Parnassiagebouw
Bij de rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste weg links en volg de groene wegwijzers ‘IVN Parnassia’
Bergen aan Zee
Nederland
Extra Informatie: 

Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ca 4,5 km en wordt in een rustig tempo, met veel stops onderweg, gewandeld. Het advies is wel om wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden.
De start van de wandeling is in het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee. De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur. Zorg wel voor een PWN-duinkaart.
(na de rotonde bij begin Bergen aan Zee rechtdoor en dan eerste weg links Paulineweg. Dan bordjes “IVN-Parnassia” volgen.)
Deelname € 2,50, kinderen gratis.

Google Maps image