Noord-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zondag20mrt202210:00

Duin- en strandwandeling

Zondag 20 maart nemen IVN-gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en ze gaan samen met u jutten op het strand.
De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar de lente al is te ontdekken. Op de terugweg over het strand jutten we actief: we verzamelen allerlei spullen die op het strand zijn te vinden.  Haaieneieren, brokken veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?)…  Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant. Alle bijzondere vondsten nemen we mee en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ca 4,5 km. We wandelen in een rustig tempo, met veel stops en uitleg onderweg. Het advies is wel om wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden.

We starten om 10 uur in het IVN Parnassiagebouw in Bergen aan Zee. De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur. Zorg wel voor een PWN-duinkaart (zie www.pwn.nl).

 

Algemene informatie

zondag 20 maart 2022 - 10:00 tot 12:00
Deekname kost € 3,- per volwasssene, IVN-leden en kinderen gratis. Een duinkaart is verplicht (te verkrijgen bij de automaat in Bergen aan Zee of via http://www.pwn.nl/duinkaart). Parnassia is te bereiken vanaf Bergen via de Zeeweg, op de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, dan eerste weg links (Paulineweg) en de bordjes ‘IVN Parnassia’ volgen.
Locatie: 
Parnassia-gebouw
Parkweg 2
1865 AJ Bergen aan Zee
Nederland
Google Maps image