Noord-Kennemerland
Bloemen & Planten
Op
woensdag25sep201920:00

"De zintuigen van planten"

Door Arend Wakker

Darwin stelde al proefondervindelijk vast dat planten zintuigen hebben. Toch zijn planten voor veel mensen vooral passieve organismen die saai en onaangedaan hun tijd uitzitten.
In deze lezing zal drs. A. Wakker (Arend) ingaan op de vraag wat een zintuig eigenlijk is en waar dat in een plant zou kunnen zitten. En hoe de verschillende werelden van zwaartekracht, licht, geur, tijd en ruimte door planten kunnen waargenomen worden.
Zintuigen zijn onlosmakelijk met gedrag verbonden, soms is dit gedrag eenvoudig mechanisch zoals de beweging van stuifmeeldraden in een Salvia, maar vaak is dit gedrag bijzonder complex zoals de groeibeweging van een wortelpunt.

Tycho Hoogstraate, adviseur voor de sector Natuur bij PWN en voormalig boswachter zal in zijn lezing proberen u hierin mee te nemen.

Algemene informatie

woensdag 25 september 2019 - 20:00 tot 22:00
Organisatie: KNNV afdeling Alkmaar-Den Helder, de vereniging voor veldbiologie. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage is welkom.
Locatie: 
Wijkcentrum Overdie
Van Maerlantstraat 8-10
1813 BG Alkmaar
Nederland
Extra Informatie: 

Drs. Arend Wakker is van origine geoloog maar heeft zich bij de Hortus Botanicus Amsterdam ontwikkeld tot plantenkenner en botanisch rondleider.
Ook heeft hij de Amsterdamse en Leidse Hortus de evolutiecursus 'van Alg tot Orchidee' ontwikkeld. Bij het IVN-Amsterdam is hij natuurgids en docent.

Google Maps image