Noord-Groningen
Vogels
Op
zaterdag21nov202009:30

- VOLGEBOEKT- Wintergasten in het Lauwersmeer

Op zaterdag 21 november gaan we onder leiding van Jörgen de Bruin (IVN) en Hans Gartner (Staatsbosbeheer) op zoek naar (winter)vogels in Nationaal Park Lauwersmeer. Het Lauwersmeer is één van de toplocaties in Nederland om van vogels te genieten. In november zijn veel vogels vertrokken naar hun overwintergebieden in het zuiden. Hun plek is dan ingenomen door vogels uit noordelijkere streken die bij ons de winter doorbrengen. We starten met een kop koffie en een korte inleiding in het Lauwersnest. Vervolgens gaan we samen op zoek naar deze wintergasten. Vooral watervogels en roofvogels zullen onze speciale aandacht krijgen. En wie weet laat de zeearend zich nog zien!

Hans Gartner en Jörgen de Bruin zijn al vele jaren werkzaam in Nationaal Park Lauwersmeer en allebei enthousiaste vogelaars. Beiden hopen tijdens deze excursie iets van hun passie voor vogels op de deelnemers over te brengen.

Zorg voor passende kleding en stevige wandelschoenen. We gaan geen lange afstanden lopen, maar per auto een aantal vogelrijke plekken bezoeken. Vergeet uw verrekijker en eventuele telescoop niet!

Datum 21 november
Tijd 9.30 - 12.30 uur
Startpunt Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog
Opgave klatter9@planet.nl

Algemene informatie

woensdag 26 augustus 2020 - 09:15 tot 12:30
Locatie: 
Activiteitencentrum Lauwersnest
De Rug 1
9976 VT Lauwersoog
Nederland
Extra Informatie: 

LET OP: in verband met het coronavirus is opgave verplicht en is er plaats voor maximaal 15 personen.

Contactpersoon: 
Google Maps image