Noord-Groningen
Vogels
Op
zaterdag20nov202109:00

Vogelexcursie Lauwersmeer

Onder leiding van gidsen op zoek naar wintergasten

Op zoek naar wintergasten in Nationaal Park Lauwersmeer

Zaterdag 20 november gaan we onder leiding van Jörgen de Bruin (IVN) en Hans Gartner (Staatsbosbeheer) op zoek naar (winter)vogels in Nationaal Park Lauwersmeer. Het Lauwersmeer is één van de toplocaties in Nederland om van vogels te genieten. In november zijn veel vogels vertrokken naar hun overwintergebieden in het zuiden. Hun plek is ingenomen door vogels uit noordelijkere streken, die bij ons de winter doorbrengen. We starten met een kop koffie en een korte inleiding in het Lauwersnest. Vervolgens gaan we samen op zoek naar deze wintergasten. Vooral watervogels en roofvogels zullen onze speciale aandacht krijgen. En wie weet laat de zeearend zich nog zien! 

Zorg voor passende kleding en stevige wandelschoenen. We gaan geen lange afstanden lopen, maar per auto een aantal vogelrijke plekken bezoeken. Vergeet uw verrekijker en eventuele telescoop niet!

Hans Gartner en Jörgen de Bruin zijn al vele jaren werkzaam in Nationaal Park Lauwersmeer en allebei enthousiaste vogelaars. Beiden hopen tijdens deze excursie iets van hun passie voor vogels op de deelnemers over te brengen.

Algemene informatie

zaterdag 20 november 2021 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Activiteitencentrum Lauwersnest
De Rug 1
9976 VT Lauwersoog
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image