Noord-Groningen
Natuur
Op
vrijdag11sep202019:30

Vleermuisexcursie

Op vrijdag 11 september organiseert het IVN met de Vleermuiswerkgroep Groningen een vleermuisexcursie in Doodstil en Zandweer.

Tijdens de wandeling door het dorp kom je meer te weten over het leven van deze schemerdiertjes. Waar wonen ze? Waar leven ze van? En hoe kan je ze helpen?

Overdag zie je ze niet, maar bij het vallen van de avond worden de vleermuizen wakker. Als de lantaarnpalen aangaan en de merels ophouden met fluiten vliegen ze uit en gaan ze op zoek naar insecten. Met een batdetector kunnen de vleermuizen aan de hand van het unieke ultrasone geluid dat ze maken, herkend worden en kan hun soort worden bepaald.

De excursie begint om 19.30 uur op de Trekweg, voor de brug in Doodstil.

Vandaar lopen we langs veelbelovende plekken in Zandeweer! In Zandeweer komen zeker vier soorten vleermuizen voor. Die zijn er niet altijd allemaal, maar meestal zijn er zeker wel drie verschillende soorten te spotten.

Tussen de bomenkronen dwergvleermuizen, op een ruim grasveld tussen bomen laatvliegers en als het helemaal donker is watervleermuizen boven de maar en/of bij de brug in Doodstil.

Vleermuizen houden niet van regen. Als er veel regen verwacht wordt, wordt de excursie afgezegd.

Er is maximaal plaats voor 15 personen. Opgave via klatter9@planet.nl

Algemene informatie

vrijdag 11 september 2020 - 19:45 tot 21:30
Extra Informatie: 

LET OP: in verband met het coronavirus is opgave verplicht en is er maximaal plaats voor 15 personen.

Contactpersoon: