Noord-Groningen
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag24feb201810:00

Sneeuwklokjeswandeling

Wandel mee met Chiel Ording en laat je verrassen door de bloei van de sneeuwklokjes in de geheel vernieuwde Wytsemakooi.
Oorspronkelijk behoorde het bezit van deze eendenkooi tot de heerlijke rechten van de heer van de Rensumaborg. Het vangen van eenden liet hij over aan de kooiker met zijn kooikerhondje. Deze functie heeft de kooi al lang niet meer, de laatste kooiker heeft de Wytsemakooi in 1969 verlaten. Vanaf die tijd is de kooi langzaam maar zeker veranderd in een kleine (maar prachtige) wildernis. De plas groeide dicht en de vangpijpen waren bijna verdwenen.
Rond de eeuwwisseling kwam de kooi in het bezit van Natuurmonumenten. Chiel Ording werd als beheerder aangesteld die tevens toezicht hield op de bescherming van flora en fauna in dit bijzondere natuurgebied. In 2017 herstelde Natuurmonumenten de kooi waardoor de bezoeker een goed beeld krijgt van de Wytsemakooi in haar oorspronkelijke gloriedagen.
De sneeuwklokjes die vroeger als bijverdienste door de kooiker verbouwd werden vormen in februari een bloeiend wit tapijt.

Wandeling van 10:00 tot 11:30 uur onder leiding van Chiel Ording. Opgeven bij Johanna Klatter: klatter9@planet.nl.
Verzamelen: Meneersweg te Uithuizermeeden.
Let op: laarzen verplicht, de brug staat onder water!
 

Algemene informatie

zaterdag 24 februari 2018 - 10:00 tot 11:30
Locatie: 
Meneersweg Uithuizermeeden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image