Paddenstoelencursus

Tijdens de theorieavonden wordt uitgelegd wat een paddenstoel nu eigenlijk is, hoe de opbouw ervan is, hoe ze zich voortplanten, wat de betekenis van paddenstoelen voor de natuur is en waar ze groeien. Daarnaast nemen we enkele grote paddenstoelenfamilies door met hun eigen specifieke kenmerken. Enkele paddenstoelen zullen we van dichtbij bekijken om de kenmerken te leren waaraan je ze kunt herkennen. 
Tijdens de excursies gaan we op zoek naar verschillende soorten paddenstoelen en benoemen we de biotoop waar de paddenstoelen voorkomen en proberen we samen te herleiden tot welke families ze horen. Hierbij maken we ook gebruik van determinatieformulieren, waarmee we op gestructureerde wijze naar de paddenstoel gaan kijken.  

Lesavonden

woensdag 2 oktober 2019 en woensdag 23 oktober 2019

Tijdstip 19.30 tot 22.00 uur
Locatie

Elinor Ostromgebouw, Heijendaalseweg 141 te Nijmegen

Excursies

zaterdag 5 oktober 2019 en zaterdag 26 oktober 2019

Tijdstip 10.00 tot 12.30 uur
Locatie Heumensoord em Dekkerswald (precieze locatie wordt tijdens lesavond bekend gemaakt)

De kosten voor deze cursus bedragen € 20,00. Voor leden van IVN Rijk van Nijmegen is de kortingsregeling van toepassing.

Aanbevolen wordt om zelf een veldgids voor paddenstoelen aan te schaffen en mee te brengen. In het najaar komt de nieuwe druk van 'de grote paddenstoelengids voor onderweg' van Ewald Gerhardt uit - deze gids bevelen we aan. Als je al een andere gids hebt of wil aanschaffen is dat natuurlijk ook goed. Daarnaast adviseren we om een loepje en een klein spiegeltje mee te nemen.  

De Paddenstoelencursus is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk. Voor vragen over de cursus kan je contact opnemen met coördinator Guus Vergeer via e-mail of telefonisch op 06 53550198