Nijmegen, Rijk van
Kind & Natuur
Op
woensdag11mrt202015:00

Vogels spotten in de Stadswaard

Scharrelkids 8 tot 12 jaar

Ga jij op woensdag 11 maart weer mee met de Scharrelkids, de natuurontdekkersclub voor kinderen van 8 tot 12 jaar? We gaan deze middag op zoek naar vogels in de Nijmeegse Stadswaard. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met De Bastei.

Het is spannend om vogels te zoeken, want we weten vooraf niet waar we ze gaan vinden. De ene dag zitten er honderden vogels in de uiterwaarden en de volgende dag zijn ze verdwenen. Waar zijn ze dan heen? Welke vogels vormen groepen, welke zwerven liever alleen rond of blijven gezellig met zijn tweeën?
MeerkoetenHet is niet gemakkelijk voor vogels om in de winter aan voedsel te komen. Daarom trekken ze vaak naar het warme zuiden. Welke vogels zijn er gebleven? En zijn er misschien al trekvogels uit het zuiden weer terug naar Nederland gevlogen?
Hoe is het om te slapen op een tak? Hoe voelt het om je veren op te schudden? Wat hoor je aan het geluid van vogels: hoor je een alarmroep of gewoon gezellig geklets? En waar slapen ze?

Deze leuke en leerzame ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur en begint om 15.00 uur bij de ingang van De Bastei. We lopen in de drassige uiterwaarden. Dus trek laarzen of stevige schoenen aan, want de grond kan modderig zijn. Wij zorgen voor voldoende begeleiders, verrekijkers en wat te eten en drinken voor onderweg.

Algemene informatie

woensdag 11 maart 2020 - 15:00 tot 17:00
Locatie: 
startpunt: De Bastei
Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Nederland
Extra Informatie: 

kosten: € 3,00 / Vrienden van De Bastei & IVN Rijk van Nijmegen € 1,50

Google Maps image