Nijmegen, Rijk van
Vogels
Op
zondag19feb201709:00

Vogelexcursie voor jongeren

Vogelwerkgroep Nijmegen

IVN Nijmegen brengt de vogelexcursie die 'partnerorganisatie' Vogelwerkgroep Nijmegen speciaal voor jongeren tussen 8 en 15 jaar organiseert, graag onder de aandacht:

Zondagochtend 19 februari gaat een groep jonge vogelaars in de bossen van Ubbergen op zoek naar bijzondere soorten spechten, vinken en uilen. Het hellingbos van Ubbergen is met zijn ontspringende beekjes een bijzondere locatie, met bijzondere vogels. Bovendien ligt op steenworp afstand het moerasgebied ’t Zwanenbroekje. Hier leven bevers die vogels helpen; tijdens de excursie wordt verteld hoe zij dit doen. Omdat het nog winter is en er nog geen bladeren aan de bomen zitten, kunnen de vogels extra goed gezien worden. Maar er is natuurlijk ook aandacht voor vogelgeluiden, want daarachter gaat een wereld aan betekenissen schuil. 

 

Algemene informatie

zondag 19 februari 2017 - 09:00 tot 11:30
Locatie: 
Dorpshuis de Ubburgh
Kasteelselaan 60
Ubbergen
Nederland
Extra Informatie: 

Deze vogelexcursie is bestemd voor jongeren tussen de 8 en 15 jaar. Deelname is gratis, maar wel graag van tevoren opgeven bij Vogelwerkgroep Nijmegen via jeugd@vogelwerkgroepnijmegen.nl. Trek stevig schoeisel aan en neem een verrekijker mee als je die hebt!

Contactpersoon: 
Google Maps image