Nijmegen, Rijk van
Kind & Natuur
Op
woensdag15jan202015:00

Speurtocht op de stuwwal

Kinderen 8 tot 12 jaar

De Romeinen liepen al over de prachtige oeroude stuwwallen van Nijmegen. Nu jij nog! Als je tussen 8 en 12 jaar oud bent, kun je op woensdagmiddag 15 januari struinen op de heuvels en dalen van de stuwwal. Samen met De Bastei organiseren we deze activiteit in het kader van de maandelijkse ontdekkingstochten.

Samen beklimmen we de stuwwal, die enorme berg zand en stenen. Is die daar altijd geweest? We zien hoe het water sporen heeft gemaakt in de zachte aarde. In de winter kun je extra goed zien hoe de bomen groeien. Zie jij wat het verschil is tussen het bos beneden en het hoogste bos? Kun je een boom herkennen nu er nog geen blaadjes aan zitten? En lukt om ook met je ogen dicht een boom te herkennen? Dat blijkt helemaal niet zo moeilijk! Door de storm zijn enkele bomen omgewaaid. Leuk voor ons, want nu kunnen we ze extra goed bekijken.

In het bos leven allerlei wilde dieren. Ze zijn schuw en houden zich verborgen. Met een beetje geluk vinden we hun sporen. We vinden dassenharen, want de dassen zijn hier heel actidasef. Ze kruipen onder het prikkeldraad door en dat is soms erg krap. We zien ook andere haarsporen (hond, hazen, paarden, wild zwijn) en na deze middag weet je ze van elkaar te onderscheiden. 

We maken een lekkere wandeling op de stuwwal, in het bos, langs weilanden met prachtige vergezichten op Persingen, het kleinste dorp van Nederland.

Als je mee wil met deze leuke ontdekkingstocht, kan je je daarvoor aanmelden op de site van De Bastei.

Algemene informatie

woensdag 15 januari 2020 - 15:00 tot 17:00
Extra Informatie: 

Deelname kost € 3,00. Vrienden van De Bastei en IVN-leden betalen € 1,50.
Trek stevige schoenen aan, want je moet klimmen en dalen. Verder eventueel regenkleding en natuurlijk warme kleren. Onderweg krijg je van ons iets warms te drinken.