Nijmegen, Rijk van
Kind & Natuur
Op
woensdag14okt202015:00

Op pad naar de paddenstoelen

Kinderen 8 tot 12 jaar

Het is weer herfst, dus de paddenstoelen laten zich weer zien! Wil jij daar alles over te weten komen dan kun je op woensdagmiddag 14 oktober mee met de natuurontdekkersclub de Scharrelkids. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met de Basteibaby vliegenzwam

Sommige namen zijn duidelijk als je de paddenstoel ziet, zoals de aardappelbovist, honingzwam, biefstukzwam en porseleinzwam. Naast de bekende rood-met-witte-stippen zijn er ook felgele of groen gestreepte. En wie weet vinden we wel duivelseieren!

De gidsen van het IVN kunnen je veel vertellen over de paddenstoelen en waar je ze kunt vinden. Veel mensen denken dat je paddenstoelen niet mag aanraken, omdat ze giftig zijn. Maar is dat ook zo? Mag je ze wel of niet plukken? Op je buik liggend met een spiegeltje kun je de onderkant van de paddenstoel goed bekijken. Dan hoef je ze niet te plukken of te beschadigen.

Meld je vooraf aan op de site van de Bastei als je mee wil gaan
Doe kleren aan die vuil mogen worden en stevige schoenen of laarzen, dan kun je lekker ravotten.

Let op: Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM. We zullen in kleine groepjes werken. Ben je verkouden of heb je koorts dan mag je helaas niet mee.

Algemene informatie

woensdag 14 oktober 2020 - 15:00 tot 17:00
Extra Informatie: 

Kosten: € 3,00 / Vrienden van De Bastei & IVN Rijk van Nijmegen: € 1,50