Nijmegen, Rijk van
Kind & Natuur
Op
woensdag08mei201914:30

Ontdekkingstocht: Watermonsters in de Ooij

Kinderen 8 tot 12 jaar

Ben jij nieuwsgierig naar wat er allemaal leeft onder water? En ben je tussen de acht en twaalf jaar oud? Ga dan woensdag 8 mei mee op onderwaterexcursie in de Ooij en ontdek zelf wat er allemaal leeft in het water! Deze spetterende ontdekkingstocht naar waterdieren wordt samen met De Bastei georganiseerd.

We zijn deze middag te gast bij Hengelsportvereniging De Voorn. Met het net scheppen we waterbeestjes uit het water. Daarna nemen we deze 'watermonsters' onder de loep. Met behulp van zoekkaarten proberen we de diertjes op naam te brengen.

Het is echt onvoorstelbaar wat er allemaal in het water leeft! Je vindt er kikkerdril, dikkopjes, groene kikkers, salamanders, slakken, maar ook waterspinnen, schaatsenrijders, schrijvertjes en bootsmannetjes. Een hengelsporter geeft uitleg over de verschillende soorten vissen die in het water leven en vertelt hoe je op een goede manier kunt vissen.

Leuk als je erbij wil zijn! Je kan je opgeven op de site van De Bastei.

Algemene informatie

woensdag 8 mei 2019 - 14:30 tot 16:30
Locatie: 
Kasteelse Hof
Kerkdijk 8 - 10
Ooij
Nederland
Extra Informatie: 

Deelname kost € 3,-. Met een stempelkaart betaal je € 2,-. Vrienden van IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50.
Trek laarzen en kleren aan die een beetje vies mogen worden!

Google Maps image