Nijmegen, Rijk van
Kind & Natuur
Op
woensdag13nov201914:30

Ontdekkingstocht: versieren met vruchten en zaden

Kinderen 8 tot 12 jaar

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud en houd je van knutselen met dingen uit de natuur? Op woensdag 13 november kun je mee met een kleurrijke ontdekkingstocht vanuit kinderboerderij de Goffert. Deze staat in het teken van de herfst, die nu echt begonnen is. We gaan allerlei zaden en vruchten verzamelen om er moois iets van te maken.

We kijken eerst even bij de dieren in de kinderboerderij om te zien wat die te eten hebben. Daarna doen we vanuit de kinderboerderij een speurtocht door de Natuurtuin Goffert, op zoek naar eetbare zaden en vruchten. Wat is er te vinden aan voedsel waarmee de dieren de winter doorkomen? Wat zou je vinden als je een vogel was, of een muis of eekhoorn?

En natuurlijk krijg je zelf honger van al dat eetbaars. Er zit vast wel iets bij wat je zelf lekker vindt. We verzamelen een en ander en nemen het mee terug naar de kinderboerderij om een herfstversiering te maken. We gaan ook iets leuks doen met pompoenen. We hollen ze uit en maken er lampionnen van!

Deze ontdekkingstocht wordt samen met de Bastei georganiseerd en via hun site kan je je aanmelden.

Algemene informatie

woensdag 13 november 2019 - 14:30 tot 16:30
Extra Informatie: 

Deelname kost € 3,00. Kinderen met een ontdekkingstocht-stempelkaart betalen € 2,00. Leden van IVN Rijk van Nijmegen en Vrienden van het Natuurmuseum Nijmegen | De Bastei betalen € 1,50.