Nijmegen, Rijk van
Kind & Natuur
Op
woensdag13jun201814:30

Ontdekkingstocht: Kunstwerkjes langs de Waal

Kinderen 8 tot 12 jaar

Vind je het leuk om te struinen door een natuurgebied vol planten, bloemen, grassen, distels en Konikpaarden? Ga dan op woensdagmiddag 13 juni mee struinen door de Stadswaard!

We vertrekken vanaf de Waalkade bij wandelbrug Ooijpoort. Vanaf het hoogste punt kunnen we het gebied mooi bekijken. Daarna wandelen we via de nieuwe voetgangersbrug over ‘t Zeumke de Stadswaard in.

Hier gaan we materialen die de natuur ons geeft verzamelen. We verzamelen als het kan alle kleuren van de regenboog om een schilderijtje mee te maken. Heb je wel eens je naam in steen gemaakt in het zand? Hoeveel verschillende soorten grashalmen kun je vinden langs het pad? Genoeg voor een mooi boeket! De bladeren van de grote klis leveren uitstekend materiaal, uitgebloeide plantenresten van vorig jaar, dode takken, mos, stenen en ja, ook achtergelaten afval kun je gebruiken voor een eigen ontwerp. We brengen alles bij elkaar op een Waalstrandje en daarvan maken we een gezamenlijk kunstwerk. Wij maken er een fotoreportage van, die we je na afloop toesturen.

En natuurlijk hebben we daarmee ook een mooie wandeling door het gebied, dat er echt anders uitziet dan een paar jaar geleden. Het is leuk om onderweg te kijken wat de paarden doen en hoe de ruige runderen badderen in de rivier.

Ga met ons mee en trek kleren aan die vies mogen worden. Kleding met lange mouwen is wel handig. Dan heb je geen last van prikplanten. Het wordt absoluut een leuke middag!

We organiseren deze middag samen met De Bastei. Wil je mee? Meld je dan aan via de site van De Bastei.

Algemene informatie

woensdag 13 juni 2018 - 14:30 tot 16:30
We verzamelen om 14.30 uur bij wandelbrug Ooijpoort aan de Waalkade. Om 16.30 uur kun je daar weer opgehaald worden.
Extra Informatie: 

Deelname kost € 3,-. Met een stempelkaart betaal je € 2,-. Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum Nijmegen betalen € 1,50.