Nijmegen, Rijk van
Landschap
Op
zondag03feb201914:00

Natuurexcursie: Winterwandeling

Hengstdal en verder

Henk en Caroline zijn op deze winterdag jullie gidsen. We maken een wandeling, bergaf en berg op, Van Hengstdal naar Heerlijkheid, van Elyzeese
velden naar Berg en Dal. Dat wordt dalen en klimmen en op adem komen.
Wat we gaan zien blijft deels een vraag, want de natuur houdt zich steeds minder aan onze vaste “Afspraken”. Maar de uitzichten blijven, evenals initialen in beuken.
Zijn er winterbloeiers en tekenen van de overwinterende en toch soms actieve das? Zien we een nestelende zanglijster? In ieder geval is er naar het eind de prachtige dubbele lindelaan van de ooit groot grond bezittende familie Van Randwijck.

voor nadere info bel Henk: 024-3781672

foto: Henk Voskuilen

 

 

Algemene informatie

foto Henk Voskuilen
zondag 3 februari 2019 - 14:00 tot 16:00
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
Ingang Hengstdal tegenover het vliegend paard Pegasus
Berg en Dalseweg bij de Sophiaweg
6523 LP Ubbergen / Nijmegen
Nederland
Extra Informatie: 

Vergeet niet je lekker warm aan te kleden, en omdat we heel wat klimmen en dalen zijn goede schoenen en een voldoende conditie ook aanraders.

start- en eindlocatie: De Sophiaweg (Nijmegen) eindigt in een T-splitsing op de Berg en Dalseweg (Ubbergen). Als je de Sophiaweg zou doortrekken kom je op een onverhard weggetje dat het Hengstdal in leidt. Aan het begin van dit pad verzamelen we. Dat is vijftien passen op de stoep vanaf de ANWB wegwijzer richting St. Maartenskliniek.

Google Maps image