Nijmegen, Rijk van
Landschap
Op
zondag01mrt202014:00

Natuurexcursie: Westermeerwijk

Bossen, kuilen en Romeinse sporen

Zondag 1 maart is er een publieksexcursie van IVN Rijk van Nijmegen in de Westermeerwijk, een bosgebied dat aan de zuidoost rand van Nijmegen ligt en een rijke historie kent. De excursie start om 14.00 en zal zo’n twee uur duren. Vertrekpunt is de bosparkeerplaats achter Fletcher Hotel-Restaurant Erica.

De Westermeerwijk is een bosperceel dat deel uitmaakt van de stuwwal die van Nijmegen naar Kleve loopt. In de 19e eeuw stonden in dit gebied mooie hoeven en buitenplaatsen die nu deels verdwenen zijn, maar wel hun sporen hebben nagelaten. Niet alleen sporen van vroegere bewoning zijn hier te vinden, maar ook sporen van de Romeinen. Waarschijnlijk hebben zij in dit gebied een bovengronds aquaduct aangelegd bedoeld voor drinkwatervoorziening. Andere markante punten in dit gebied zijn de ‘kuilen’ die hier gegraven zijn voor grondstofwinning en ook de aangeplante loof- en naaldbomen ten behoeve van de 19e eeuwse bosbouw. We zitten nog vroeg in het jaar nu in maart. Op de grens tussen de tijd van winterrust en van voorbereiding op het voorjaar. We gaan kijken of we al wat sporen van (nieuw) planten- en dierenleven kunnen vinden. Denk aan stevige schoenen, het terrein is hier en daar steil.

Algemene informatie

zondag 1 maart 2020 - 14:00 tot 16:00
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
Bosparkeerplaats achter hotel Fletcher Erica
Klappeijenpad 2 / Molenbosweg 17
6571 BA Berg en Dal
Nederland
Extra Informatie: 

We starten vanaf de bosparkeerplaats naast het Klappeijenpad 2 in Berg en Dal, direct achter Flecther Hotel-Restaurant Erica.

Google Maps image