Nijmegen, Rijk van
Op
zondag09apr201710:00

Natuurexcursie: Volop voorjaar in de Elshof


Beukenbabies, boomkleverbar, dassenlatrine en spechtenflat. We krijgen het allemaal te zien. Jeanne en Gabriël zijn de gidsen van IVN. Ze vertellen over het leven in de Elshof. Dit landgoedpark, op de grens van Nijmegen en Malden, is een onverwacht mooie lap natuur.

Ga mee en beleef het !

Wel graag even opgeven : - ). Waar dan? Zie hiervoor het groene kader hieronder.

De excursie is een wandeling over vlak terrein, met hier en daar wat kleine oneffenheden. We hebben veel te vertellen dus staan we regelmatig even stil. Na circa 2 uur zijn we weer terug op het startpunt.

Het startpunt is in het bos op de Kruising van de Sint Jacobsweg met Oprijlaan in Malden. Dat is vlakbij de Nijmeegse wijken Grootstal en Hatert. En op loopafstand van de provinciale weg N844, sportpark Union/De Kluis.

Vanaf Sportpark 'Union' en de parkeerplaats, de provinciale weg oversteken bij het zebrapad en dan nog 120 meter rechtdoor lopen via Sint Jacobsweg (links bos, rechts huis en tuin).

Parkeren kan op de parkeerplaats van sportpark Union (de Kluis) bij de provinciale weg N844.

Parkeren kan ook langs de Sint Jacobsweg. Rij deze in vanaf de Grootstalselaan (Nijmegen), tegenover de Van Peltlaan, en rij deze onverharde weg met kuilen helemaal uit tot aan de kruising.

Openbaar vervoer. Bij de oversteekplaats is ook een bushalte: lijn 1 en lijn 83 (halte Sportpark Union). Vanaf de bushalte in westelijke richting het bos in. Na 120 meter ben je bij de startlocatie.

Algemene informatie

zondag 9 april 2017 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
kruising van St. Jacobsweg en Oprijlaan in Malden
Sint Jacobsweg 2
6581 Malden
Nederland
Extra Informatie: 

Graag vooraf aanmelden :
e-mail: gabriel.zwartATgmail.com (vervang AT door apenstaartje)
of: bel, sms of app op 06-52041114

Kosten: 2 euro per persoon.
Gratis voor: kinderen tot 16 jaar, voor IVN-leden, voor KNNV-leden en voor leden van Groei en Bloei.

Google Maps image