Nijmegen, Rijk van
Natuur
Op
zondag02okt202214:00

Natuurexcursie: Stenen en droogdalen op de Mookerheide

aanmelden vereist

IVN organiseert een natuurexcursie met gids op de Mookerheide.

Dit Limburgse natuurgebied ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Nijmegen. We gaan kijken wat we aan stenen kunnen vinden tijdens deze wandeling en wat ze ons kunnen vertellen. De excursie duurt ongeveer 2 uur.

 De Mookerheide is onderdeel van de stuwwal die in de vorm van een hoefijzer ligt ingeklemd tussen de Waal en Maas. Nijmegen ligt op één uiteinde en Kleve op de andere van deze heuvelachtige stuwwal. Op de Mookerheide - op 60 meter hoogte - heb je een fantastisch uitzicht over de wijde omgeving. Naar het zuiden en naar het westen toe, het Maasdal in. De wandeling loopt afwisselend over de heide en door een stuk bos waar een zogeheten droogdal ligt. Heel veel jaren terug - in de IJstijd - is steen deze kant op ‘geduwd’ vanuit het Noorden. Dat ligt verspreid over Noord en Midden-Nederland. Vanuit het zuiden en oosten kwam ook steen deze kant op. Namelijk via de Rijn en de Maas die dit gebied dat precies tussen deze rivieren ligt duizenden jaren lang heeft gedomineerd en vorm gegeven. We gaan kijken wat we aan stenen kunnen vinden.

 Denk aan goede schoenen en eventueel regenkleding. Op de Mookerheide zijn de paden hier en daar steil. 

Aanmelden via excursie@ivnnijmegen.nl

Algemene informatie

zondag 2 oktober 2022 - 14:00 tot 16:00
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
parkeerplaats Startse Dal
Startse Dalweg
6585 BS Mook
Nederland
Extra Informatie: 

Er kunnen maximaal 10 deelnemers mee. Daarom is aanmelden noodzakelijk : excursie@ivnnijmegen.nl

Google Maps image