Nijmegen, Rijk van
Natuur in de Buurt
Op
maandag21mei201810:00

Natuurexcursie: Nieuwe Natuur in Nijmegen-Noord

Een rondwandeling van 15 km

Een rondwandeling van ongeveer 15 km door nieuwe natuur en langs de nevengeul. Voor wie de route te lang is, zijn er onderweg mogelijkheden om de route in te korten.

We lopen vanaf station Lent naar de nieuwe nevengeul: een recent staaltje van uitmuntende ‘waterbouwkunst’. We verkennen in een korte ronde het nieuwe Stadseiland Nijmegen/Lent. Vervolgens wandelen we over de Waaldijk naar Landgoed Doornik, een afwisselend gebied met veel graspaden en nieuwe natuur. Er staan diverse kasten met metselbijen die we bekijken. De Doornikse Natuurakkers zijn omzoomd met kleurrijke akkerranden en heggen. Het volgende deel van de route gaat over de ruige uiterwaarden op het Lenter Eiland, de Bemmelse Waard in. In dit gebied woont de bever, van wie we onderweg sporen tegen zullen komen. Op het einde van de tocht is het mogelijk om wat te drinken en/of te eten bij een van de horecagelegenheden aan de dijk. Ook kan meteen worden doorgelopen naar Station Lent.

Algemene informatie

maandag 21 mei 2018 - 10:00 tot 14:30
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
station Lent, beneden bij de trap
Griftpad - Snelbinder
6663 AG Lent
Nederland
Extra Informatie: 

Niet vergeten: goede wandelschoenen, een boterhammetje en wat drinken voor onderweg.
Graag van te voren opgeven via peter.rambags@gmail.com

Google Maps image