Nijmegen, Rijk van
Landschap
Op
zondag31mrt201914:00

Natuurexcursie: Nederrijkswoud

Bos en Vergezichten

IVN Rijk van Nijmegen organiseert een rondwandeling met gids door het Nederrijkswoud. 

Het Nederrijkswoud is het natuurgebied tussen de dorpen Berg en Dal en Groesbeek. Doordat dit gebied op de stuwwal ligt, is het zo'n 50 tot 80 meter verheven boven de zeespiegel. Door die hoogte heb je hier prachtige vergezichten, tot aan het Duitse Reichswald toe. Naast de glooiende weilanden met hier en daar oude jaagbosjes heeft het gebied ook mooie bosstukken met oude laanbomen en voor de bosbouw aangeplante naaldboompercelen. Tijdens de wandeling komen we langs voormalig landgoed Nederrijk en gaan we een spreng (gegraven bron) zien. Kortom, een gebied rijk aan historie en natuurleven.

Het is geen lange wandeling, maar door de hoogteverschillen is een goede conditie wel belangrijk, evenals stevige schoenen met profiel (vooral bij regen). Dus houd rekening met het weer, trek je wandelspullen aan en ga mee op deze mooie tocht in de lente ! 

Algemene informatie

zondag 31 maart 2019 - 14:00 tot 16:00
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en voor leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
Ingang van de Canadese erebegraafplaats
Zevenheuvelenweg 38
6561 ES Groesbeek
Nederland
Extra Informatie: 

Voor de erebegraafplaats kunt u uitstekend parkeren. Bij de ingang van de begraafplaats verzamelen we en hier keren we ook weer terug.

Google Maps image