Nijmegen, Rijk van
Vleermuizen
Op
zaterdag27aug202220:45

Natuurexcursie: nacht van de vleermuis

aanmelden voor 25 augustus

Nacht van de vleermuis 2022

In het laatste weekend van augustus is het de Europese Nacht van de Vleermuis.  Door heel Nederland worden er activiteiten georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Meer informatie vind je op: www.nachtvandevleermuis.nl

IVN Rijk van Nijmegen doet mee aan deze bijzondere activiteit die zal plaatsvinden op zaterdag 27 augustus. We starten om 20.45 uur op de parkeerplaats van sportcomplex ’t Groothuis, Alde Weteringweg 1, 6573 AZ Beek-Ubbergen. Het einde zal rond 22.30 uur zijn.

We lopen deze avond een rondje om het Wylerbergmeer, een gebied dat van oudsher bekend is vanwege de vele vleermuizen. De overgang van stuwwal naar Ooijpolder is een ideaal leefgebied voor vleermuizen. Ze rusten overdag in de veelal oude, holle bomen op de Duivelsberg waarna ze in de schemering op jacht gaan naar insecten. Die zijn vooral te vinden in de waterrijke omgeving van Wylerbergmeer en Ooijpolder.

We zullen deze avond gaan kijken en luisteren welke vleermuizen hier rondvliegen, we doen dit o.a. met een vleermuisdetector. Een leuke en spannende activiteit voor jong en oud, onder leiding van ervaren vleermuisgidsen.

Meer informatie: Paul Leenders, 024-3972405

Aanmelden vóór 25 augustus op: paul.ivn.lbg@gmail.com

 

Algemene informatie

zaterdag 27 augustus 2022 - 20:45 tot 22:30
Aanmelden vóór 25 augustus op: paul.ivn.lbg@gmail.com
Locatie: 
parkeerplaats van sportvereniging BVC12
Alde Weteringweg 1
6573 AZ Beek-Ubbergen
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.

Google Maps image