Nijmegen, Rijk van
Natuur
Op
zaterdag29okt202219:00

Natuurexcursie: nacht van de nacht

Deze excursie zit vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Zaterdag 29 oktober gaan we s’avonds wandelen door Dekkerswald. De route zal voeren over een deel van het 160 hectare grote terrein van Dekkerswald, gelegen tussen Groesbeek en Heilig Landstichting.

De excursie begint om 19:00 uur en duurt ongeveer twee uur. . De start is bij de "Kapel onder de bogen", Parklaan 273, Groesbeek. Hier kom je via de ingang van Dekkerswald, aan de Nijmeegsebaan 29 in Groesbeek.

Dekkerswald, bekend van het Sanatorium dat hier in 1913 is opgericht, ligt midden in het bosgebied tussen Nijmegen en Groesbeek. Dit is een gevarieerd bos en kent een rijke historie. Het bosgebied ligt op de stuwwal en kent veel hoogteverschillen met een grote variatie aan boomsoorten. Afgelopen jaren zijn op een aantal plekken nieuwe loofboomsoorten geplant om zo de biodiversiteit te vergroten.

Een bijzondere belevenis met aandacht voor het belang van de duisternis voor mens en dier. Met respect voor natuur, trekken we zonder licht over paden door het bos. Maak kennis met de nacht-natuur door o.a. geluiden en geuren. Goede schoenen nodig, zaklamp mee (maar wordt alleen bij noodgevallen gebruikt), stijgende/dalende paden (stuwwal).

De excursie is reeds volgeboekt. Meedoen kan alleen als u zich al eerder heeft aangemeld.

foto van Gabriël Zwart

Algemene informatie

zaterdag 29 oktober 2022 - 19:00 tot 21:00
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
bij de "Kapel onder de bogen"
Parklaan 273
6561 LA Groesbeek
Nederland
Google Maps image