Nijmegen, Rijk van
Natuur
Op
zondag09jun201914:00

Natuurexcursie: Lent en Nijmegen Noord

Een rondwandeling door nieuwe natuur

Lent kreeg onlangs van onderzoeksbureau Geodan de titel: beste wijk van Nederland. Een van de selectiecriteria was: ruim en groen wonen. Tijdens deze wandeling van 15 kilometer gaan we de groene omgeving van Lent verkennen. We starten om 14.00 uur bij Restaurant Zijdewinde dat op de grens van Lent ligt, aan de Waaldijk 28.   

Van daaruit lopen we een rondje over het terrein van Landgoed Doornik, over de Doornik Natuurakkers en door het voedselbos, midden in het park Lingezegen, deelgebied de Woerdt. We gaan kijken bij het huis van de metselbijen. Daarna gaan we de dijk op, lopen langs het verzonken gehucht Doornik en koersen richting stad, naar het Lenter Eiland en voorbij de nevengeul. Onderweg steeds zicht op de mooie Waal en de ruimtelijke beleving van het rivierenlandschap. We zien ook de sporen van bevers die in het gebied wonen.

We starten en eindigen bij Restaurant Zijdewinde (zie hieronder). Let op dit is een vrij lange wandeling (ruim drie uur), maar hij kan ook halverwege worden afgebroken.

Aanraders: goede wandelschoenen, kleding naar het weer, verrekijker, een waterfles.

Algemene informatie

zondag 9 juni 2019 - 14:00 tot 17:30
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
Restaurant Zijdewinde
Waaldijk 28
6681 KJ Bemmel
Nederland
Extra Informatie: 

Halverwege is er de mogelijkheid om de tocht te onderbreken en naar het treinstation Nijmegen Lent te lopen. Een beperkt aantal mensen dat reist per trein kan meerijden per auto naar restaurant Zijdewinde. Graag vooraf per e-mail aangeven aan de IVN gids peter.rambags@gmail.com als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken of als u eventueel zelf per auto komt en deelnemers een lift wilt geven.

Google Maps image