Nijmegen, Rijk van
Insecten
Op
zondag23jun201914:00

Natuurexcursie: Insecten in de Stadwaard

ecologische relaties

Er valt veel te ontdekken in de Stadswaard. Mede door de gevarieerde plantengroei, de relatie met de rivier de Waal en de aanleg van de nieuwe nevengeul, is de Stadswaard rijk aan insecten. Daar komen dan weer allerlei insectenetende dieren op af. Als je je realiseert dat insecten ook nog belangrijke bestuivers zijn voor veel planten, dan snap je misschien dat de natuur en de mens niet zonder kunnen.

De gidsen Joop, Piet en Harm nemen jullie graag mee op deze insectensafari. Als het weer mee werkt zien we veel vlinders, bijen, libellen, kevers, vliegen en muggen en met een beetje geluk spotten we zelfs bijzondere soorten zoals de rivierrombout, of misschien de steilrandgroefbij of het schaakbord-lieveheersbeestje.

foto: Harm Alberts

Algemene informatie

zondag 23 juni 2019 - 14:00 tot 16:30
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
Buiten voor de Bastei
Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Nederland
Extra Informatie: 

leuk om mee te nemen, maar hoeft niet: Verrekijker / Vlinderkijker (lichte verrekijker), loep en evt. vangpotje(s) en/of (macro-)fototoestel.

Google Maps image