Nijmegen, Rijk van
Overig
Op
zondag10jun201814:00

Natuurexcursie in De Elyzeese Velden

Natuur en wetenschap ontmoeten elkaar in Beek-Ubbergen

Als je over de Elyzeese Velden loopt krijg je een gevoel van gelukzaligheid. Elyzeese Velden komt uit het Oudgrieks; Ēlýsion pedíon. Elysion betekent de verblijfplaats van de gelukzaligen. De Romeinen kwamen in de 1e eeuw voor Christus in Nederland en kenden de naam toe aan dit gebied. Ze beschouwden de strategische ligging van de heuvelrug boven de rivieren als een ideale vestigingsplaats. Tijdens deze excursie krijgt u meer over dit gebied te horen en tevens ontmoeten natuur en wetenschap elkaar.

Hoe is dit prachtige gebied ontstaan? Wat kan de vliegtuig industrie leren over aerodynamica?  Waarom is de mug dol op tenenkaas? Wat kunnen bouwers van zonnepanelen nog leren van de oriëntaalse wesp? Wat is het sterkste biologische materiaal? En hoeveel gaat u onthouden van deze excursie? Uw gidsen Pauline, Niek en Gabriël proberen uw vragen te beantwoorden. Dus kom naar het verblijf der gelukzaligen ! 

Foto van Pauline Hilgers

Algemene informatie

zondag 10 juni 2018 - 14:00 tot 16:00
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei
Locatie: 
bij de opgang van de Sint Maartenskliniek
Kruising Berg en Dalseweg met Hengstdal
6574 NA Ubbergen
Nederland
Extra Informatie: 

Dit is heuvelachtig terrein met af en toe een pittige helling

Google Maps image