Nijmegen, Rijk van
(Zoog)dieren
Op
zondag15mei202214:00

Natuurexcursie: Een wandeling door Heumensoord

Deze excursie zit vol.

De inschrijving is gesloten. Alleen deelnemers die al aangemeld waren kunnen mee.

Zondag 15 mei is er een IVN Rijk-van-Nijmegen excursie in Heumensoord. De wandeling start om 14.00 en duurt zo’n 2 uur. Gestart wordt er vanaf de parkeerplaats aan het spoor naast het Zweefvliegveld (Groesbeekseweg, Molenhoek). Hier zullen we ook weer eindigen. 

Mei is de bloeimaand en de natuur is op haar hoogtepunt. Om haar schoonheid en pracht kan niemand nu heen. Je hoort en ruikt nu overal de levenslust van zoemende insecten, zingende vogels en jonge dieren. In het bos is het bladerdek nu ook bijna volgroeid en gesloten. Hierdoor neemt de lichthoeveelheid op de bosgrond sterk af en ontstaan er schaduwplekken. Zoals zonlicht onontbeerlijk is voor insecten, vogels en dieren, zo is ook deze schaduw nodig. Om zich te kunnen verschuilen, om prooidieren te kunnen besluipen en om de jonge dieren veilig groot te kunnen brengen. Tijdens deze wandeling gaan we op zoek naar wat we niet alleen kunnen ruiken en horen, maar ook wat we kunnen zien. We gaan op zoek naar kleine en wat grotere diersporen. Zonder deze dieren te verstoren!

Algemene informatie

zondag 15 mei 2022 - 14:00 tot 16:00
De kosten zijn € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.
Locatie: 
parkeerplaats aan het spoor naast het zweefvliegveld
Groesbeekseweg
Malden
Nederland
Extra Informatie: 

Deze excursie zit vol. Aanmelden kan niet meer.
Voor de deelnemers die al ingeschreven zijn: Denk aan goede schoenen en goede kleding. Op ongeveer 5 minuten lopen van het start- en eindpunt ligt restaurant Zweef-Inn waar na afloop – op eigen kosten - wat genuttigd kan worden.

Google Maps image