Nijmegen, Rijk van
Natuur
Op
zondag31okt202114:00

Natuurexcursie Dekkerswald

Aanmelden via IVN_Natuurwandeling_Dekkerswald@hotmail.com

Zondag 31 oktober gaan we wandelen door Dekkerswald. De route zal voeren over een deel van het 160 hectare grote terrein van Dekkerswald, gelegen tussen Groesbeek en Heilig Landstichting.

De excursie begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De start is bij de "Kapel onder de bogen", Parklaan 273, Groesbeek. Hier kom je via de ingang van Dekkerswald, aan de Nijmeegsebaan 29 in Groesbeek.

Dekkerswald, bekend van het Sanatorium dat hier in 1913 is opgericht, ligt midden in het bosgebied tussen Nijmegen en Groesbeek. Dit is een gevarieerd bos en kent een rijke historie, ook zullen we aandacht besteden aan de toekomst. Het is op 31 oktober volop herfst en daardoor is de kans groot dat we veel verschillende paddenstoelen op ons pad tegenkomen.

Het bosgebied ligt op de stuwwal en kent veel hoogteverschillen met een grote variatie aan boomsoorten. Afgelopen jaren zijn op een aantal plekken nieuwe loofboomsoorten geplant om zo de biodiversiteit te vergroten.

Ook de historie van Dekkerswald als medisch centrum zal uitgebreid aan bod komen.

Daarnaast zullen we kijken hoe het terrein in vroeger jaren, toen het nog een sanatorium was, gebruikt werd en ook dit zal allerlei verrassingen brengen. Het was afgesloten met een hekwerk en dus nauwelijks toegankelijk voor derden. Het hek is grotendeels verwijderd en we zullen zien wat dit voor veranderingen voor flora en fauna tot gevolg heeft gehad.

foto Peter Pouwels

 

Algemene informatie

zondag 31 oktober 2021 - 14:00 tot 16:00
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei. Graag aanmelden via IVN_Natuurwandeling_Dekkerswald@hotmail.com
Locatie: 
bij de "Kapel onder de bogen"
Parklaan 273
6561 LA Groesbeek
Nederland
Google Maps image